Oorlogsverhalen: ‘Neem mijn verdriet weg Stemmen uit de oorlog’ van Katerina Gordejeva

Oorlogsverhalen: ‘Neem mijn verdriet weg Stemmen uit de oorlog’ van Katerina Gordejeva

Wat Gordejeva documenteert, verandert de wereld.’
– Dmitri Moeratov, Nobelprijs voor de Vrede

Op 24 februari 2022 viel Rusland Oekraïne binnen. Sindsdien heeft de Russische journaliste Katerina Gordejeva vluchtelingencentra in heel Europa bezocht om oorlogservaringen vast te leggen. Neem mijn verdriet weg bevat hartverscheurende getuigenissen van mensen die in hun standpunten vaak lijnrecht tegenover elkaar staan, maar tegelijkertijd het verdriet delen dat de oorlog met zich meebrengt. Gordejeva beschrijft haar ontmoetingen met veel empathie in een rauwe, directe stijl. Het resultaat is een monumentale vertelling die een onuitwisbare indruk op de lezer achterlaat.

Auteur: Katerina Gordejeva
uitgeverij Murrow
Vertaler:Jan Lodewijk Eshuis
Nederlands Paperback
ISBN: 9789048870332
Druk 1: oktober 2023
352 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*