Schrijfwedstrijd ‘Sint pakt weer uit’ -deadline 1 juli 2024

Schrijfwedstrijd ‘Sint pakt weer uit’ -deadline 1 juli 2024

Bij kinder- en jeugdboekenuitgeverij Sam Northerlake geven ze ook bundels uit. Een deel van de opbrengst maken ze over aan Villa Pardoes. Ze geven de bundel – waar mogelijk – ook uit als ebook en luisterboek. Graag vullen ze de bundels met verhalen van (beginnende) auteurs en een paar van onze eigen auteurs.

Over de bundel Sint pakt weer uit

​De invulling is dit jaar iets anders. De verhalen mogen wat pittiger en minder braaf. Probeer buiten de lijntjes te denken, zonder echt iemand te beledigen. De verhalen moeten natuurlijk iets te maken hebben met Sinterklaas, maar je mag behoorlijk je fantasie laten werken. 
Ook mag het een verhaal zijn wat rond Sinterklaastijd speelt. Denk daarbij aan hoe kerstverhalen zijn opgebouwd.
Als laatste is het belangrijk dat het verhaal ook voor te lezen is. Maatschappijkritisch? Liever niet. Ouderwets leuk? Zeker wel. Regenboog pietjes? Roetveegpieten? Chinese pietjes? Pietjes met een bril, blond haar, rood haar, lang, groot, in een rolstoel, meisje, jongen, het mag allemaal. De pietjes zijn geen helpers, maar werken samen met Sinterklaas.

Voorwaarden:

  • Tussen de 1500 en 2500 woorden;
  • Leeftijd tot 9 jaar en zelf lezen;
  • deadline 1 juli 2024

Alle voorwaarden voor deze schrijfwedstrijd kun je vinden op de website van de uitgeverij.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*