Verhalenbundel: ‘Tegen beter weten in’ van Alban Mik

Verhalenbundel: ‘Tegen beter weten in’ van Alban Mik

Een jongen duwt iemand voor de metro, maar was dat wel zijn eigen idee? Cornelisse doet zijn gelukstrui niet aan, met alle gevolgen van dien. Een oude vrouw zorgt al jaren voor haar gehandicapte zus, maar doet ze dat uit de goedheid van haar hart? Na een spannende nacht met ongewenste gevolgen zoekt een man naar antwoorden, moederziel alleen, in een mooi, maar niet bijzonder mooi provinciestadje.
Wanneer ben je ergens verantwoordelijk voor? Wanneer heb je ergens schuld aan? Wanneer ben je dader, slachtoffer of misschien wel allebei? In veertien korte verhalen onderzoekt Alban Mik de dubbelzinnigheid van schuld. Tegen beter weten in is een grappig en tegelijk confronterend debuut dat de minder mooie kanten van de mens op originele wijze blootlegt.

Alban Mik (1990) promoveert aan de Universiteit Leiden, waar hij momenteel werkt aan een proefschrift over de Nederlandse ‘founding father’ Gijsbert Karel van Hogendorp. Tegen beter weten in is zijn literaire debuut.

Uitgever: Prometheus
Auteur: Alban Mik
Nederlands Paperback
ISBN: 9789044648027
Druk 1: april 2024
184 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*