‘De vijf van Whitechapel’ De verborgen levens van de vrouwen die werden vermoord door Jack the Ripper van Hallie Rubenhold

‘De vijf van Whitechapel’ – Hallie Rubenhold

De verborgen levens van de vrouwen die werden vermoord door Jack the Ripper

De vijf van Whitechapel is een fascinerend en bloedstollend geschiedenisboek over victoriaans Londen, en een prijswinnende moderne klassieker over de slachtoffers van de moordzaak die de wereld al anderhalve eeuw in haar greep houdt: de zaak-Jack the Ripper

Polly, Annie, Elizabeth, Catherine en Mary Jane zijn vijf compleet verschillende vrouwen en hebben elkaar nooit ontmoet. Toch zijn ze beroemd om dezelfde reden: ze werden allemaal in 1888 vermoord. Hun moordenaar is nooit gepakt, maar de naam die de pers voor hem bedacht kennen we tot op de dag van vandaag: Jack the Ripper.

Het verhaal van Jack the Ripper houdt ons al ruim een eeuw in de ban. Elke dag zijn er in de Londense wijk Whitechapel rondleidingen langs de plekken waar ‘de vijf’ werden vermoord. Maar over de vrouwen zelf weten we vrijwel niets. Met diepgaand bronnenonderzoek en een geweldige vertelstijl neemt Hallie Rubenhold je mee naar victoriaans Londen, de stad – en het jachtterrein – van Jack the Ripper, en zet ze alles wat je over deze zaak dacht te weten op zijn kop. Na bijna anderhalve eeuw krijgen Polly Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Kate Eddowes en Mary Jane Kelly eindelijk zelf een stem in hun wereldberoemde verhaal.

Uitgever: Boekerij
Auteur: Hallie Rubenhold
Vertaler: Marieke van Muijden
Nederlands Paperback
ISBN: 9789049203177
Druk 1: mei 2024
448 pagina’s

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*