Schrijfwedstrijd Madelein: 15 oktober 2024

Schrijfwedstrijd Madelein: 15 oktober 2024

Schrijfwedstrijd “Madelein” nodigt uit om een kortverhaal of essay te schrijven over wat en hoe we eten, over de relatie tussen mens en voeding. In deze wereld waarin deze relatie onder druk staat is er nood aan acties om terug bewust maar ook blij te worden over eten, koken en tafelen.

Opdracht: Een kortverhaal of essay in het Nederlands van max. 2.500 woorden, verder geen beperkingen, als het maar smakelijk is. Ook gaat de voorkeur uit naar verhalen of essays die positief inspireren.

Aanleiding voor de wedstrijd is de gedachte dat het belangrijk is mensen samen te brengen rond hun relatie met voeding. Voor sommigen is eten een noodzaak, voor anderen een uitdrukking van de persoonlijke identiteit. Voor de een is koken een manier om creatief te zijn, voor anderen is het een opgave. Voor heel wat mensen zijn voedselkeuzes een complexe puzzel geworden. Voor nog heel wat andere mensen is brood op de plank een kwestie van overleven.

De winnaar ontvangt een prijzenpakket met boeken of boekenbon, en uiteraard… een portie Madeleintjes. Het verhaal wordt digitaal gepubliceerd via de kanalen van ‘Spijs doet eten’ (met optie op publicatie in druk in de toekomst). Er wordt een avond georganiseerd waar de winnaar voor een select publiek uitgenodigd wordt om het kortverhaal voor te komen lezen.

In samenwerking met: Gent Leest, Paard van Troje, Boekhandel Grim

Hoe deelnemen? Stuur je verhaal of essay naar spijsdoeteten@gmail.com tegen ten laatste 15 oktober. De jury bestaat uit enthousiaste lezers en literatuurwetenschappers. Tegen eind oktober kiezen ze een winnaar!

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd is te vinden op de website van de organisatie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*