Zondag 29 sept Antwerpen/ Amsterdam: Wie wint Het Rode Oor?

Zondag 29 sept Antwerpen/ Amsterdam: Wie wint de schrijfwedstrijd Het Rode Oor en De Stoute Stift 2024?

Voor de 8e editie van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor daagde DeBuren deelnemers uit met de volgende schrijfopdracht: van welke zin krijg jij zin? Vervolgens kregen 8 geselecteerde illustratoren de opdracht om ieder bij één van de 8 beste verhalen een prikkelende illustratie te maken. Benieuwd naar wat dat aan nieuw erotisch materiaal opleverde? Kom tijdens de finale luisteren, kijken en voelen! Aan het einde van de avond proosten ze op de winnaars van Het Rode Oor en de allereerste Stoute Stift. 

Tijdens een simultaanfinale in Amsterdam en Antwerpen worden de verhalen voorgelezen door de mooiste stemmen van de Lage Landen en bepaalt het publiek in beide steden wie de winnaar wordt van de publieksprijs van Het Rode Oor 2024.  

In de Nieuwe Liefde leidt theatermaker en muzikant Nele Van den Broeck de avond in goede banen en lezen Rashif El KaouiSophia Blyden en Maxine Palit de Jongh de 8 verhalen voor. Tijdens de voordrachten onthullen we de illustraties. Tussen de voordrachten door zorgt Teletext voor muzikale intermezzo’s. Na de voordrachten is er een publieksstemming en volgt de uitreiking van Het Rode Oortje (juryprijs), Het Rode Oor (publieksprijs) en De Stoute Stift (juryprijs). We sluiten de avond af door te proosten op de winnaars. 

Dit zijn de finalisten van Het Rode Oor 2024: Lisette van Eerten, Ola Enzler, Daniël Meppelink, Prins de Vos, Leonie Dam, Anne Ballon, Sanne van Otten en Sandro van der Leeuw. Benieuwd naar de verhalen die ze geschreven hebben? Hier vind je alvast een tipje van de sluier.

En dit zijn de finalisten van De Stoute Stift 2024: Ruben Topia, Puck Rietveld, Saïda Ragas, Cheyenne Goudswaard, Sara Mertens, Delphine Frantzen, Paulien Verheyen en Merel Van de Casteele.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*