Shortlist J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 is bekend

biesheuvelprijs

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 heeft uit de 28 inzendingen onderstaande shortlist samengesteld. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op 19 februari in het Lloyd Hotel. Het prijzengeld is nog onbekend; dat wordt vergaard via een crowdfundingsactie die nog tot 18 februari loopt. Er kan dus nog gedoneerd worden!

De shortlist van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017:

A.H.J. Dautzenberg – De dag dat de gieren buigen (Atlas-Contact)

Maarten ’t Hart – De moeder van Ikabod (De Arbeiderspers)

Bertram Koeleman – Engels voor leugens (Atlas-Contact)

A.N. Ryst – De blauwe maanvis (Querido)

Kira Wuck – Noodlanding (Podium)

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs 2017 bestaat uit Irwan Droog (redacteur), Babs Gons (schrijver, performer, theatermaker, docent), Marieke de Groot (boekverkoper), Theo Hakkert (journalist, recensent) en Sanneke van Hassel (schrijver).
De J.M.A. Biesheuvelprijs is een jaarlijkse prijs voor de beste korteverhalenbundel in de Nederlandse taal. De prijs is vernoemd naar één van de meesters van het genre.

Waar er in Nederland talloze gerespecteerde prijzen bestaan voor romans, non-fictiewerk, thrillers et cetera, ontbrak het ons tot op heden nog aan een prijs voor de korteverhalenbundel. Om het korte verhaal de status te geven die het verdient en vooral om te laten zien dat het een volwaardig, prachtig genre is, is er sinds 2015 ook de J.M.A. Biesheuvelprijs.

De J.M.A. Biesheuvelprijs wordt volledig gefinancierd door middel van crowdfunding en werd op 14 februari 2015 voor het eerst uitgereikt. Met de uitreiking van de prijs begint ook de jaarlijkse Week van het Korte Verhaal.