Lezen: de verhalenbundel ‘De mens van 2050’

Cover-Verhalenbundel-De-mens-van-2050-212x300In het kader van de toekomstverkenning ‘De mens van 2050‘ heeft de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) in het voorjaar van 2016 een sciencefiction verhalenwedstrijd georganiseerd. Iedereen mocht aan deze wedstrijd meedoen. Belangrijkste inhoudelijke voorwaarden waren dat de verhalen moesten gaan over één of meer mensen; dat de verhalen zich moesten afspelen in het jaar 2050 en dat ze iets te maken moesten hebben met één of meer van de thema’s die centraal stonden in het project (o.a. werk, opleiding en gezondheid).

Sciencefiction
Daarnaast moesten de verhalen nadrukkelijk sciencefiction zijn, en geen fantasy. Dat wil zeggen: wetenschappelijke ontwikkelingen mochten (extreem ver) zijn doorgetrokken, maar feiten mochten niet worden omgebogen (de aarde draait om de zon en niet andersom, etc.). Grote maatschappelijke veranderingen mochten worden verondersteld, maar moesten wel worden verklaard.

Verhalenbundel
In totaal heeft STT 100 verhalen ontvangen. De 20 verhalen die door de stuurgroep van het project en de projectmedewerkers zijn geselecteerd voor verdere beoordeling door de vakjury zijn opgenomen in de verhalenbundel De mens van 2050.

Deze publicatie is uitsluitend online beschikbaar. Klik HIER om de pdf gratis te downloaden.