Schrijfwedstrijd De Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw, wat een tijd! Wie heeft er geen beeld bij? Hoog opgetuigde driemasters, in linie zeilend, vurend uit de bakboordkanonnen. Schatrijke kooplieden die op de Amsterdamse beurs, zwetend en handenwringend, hun kapitaal investeren in de risicovolle specerijhandel. Predikanten die galmend en met brede armgebaren de nieuwe leer verkondigen. Het volk dat ploetert en foetert alsof er nooit een Gouden Eeuw heeft bestaan.

Uitgeverij Historische Verhalen organiseert, in samenwerking met Schrijven Magazine en IsGeschiedenis, een schrijfwedstrijd voor korte geschiedenisverhalen (1500 á 2500 woorden) die zich afspelen tijdens de Gouden Eeuw. De beste verhalen worden gebundeld en uitgegeven in boekvorm tijdens de Maand van de Geschiedenis. Deze winnaars krijgen natuurlijk een gratis exemplaar van de bundel en de auteurs van de beste drie verhalen winnen een goedgevuld boekenpakket.

De deadline voor inzendingen is op 1 augustus.

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd is HIER te vinden.