Emma Stomp en Gert-Jan van den Bemd winnen schrijfwedstrijden ILFU

Tijdens het InternatischrijfwedstrijdbundelILFUonal Literature Festival Utrecht (ILFU) zijn op donderdag 12 mei Emma Stomp en Gert-Jan van den Bemd uitgeroepen tot winnaars van respectievelijk CJP’s Grote Schrijfwedstrijd en de ILFU-schrijfwedstrijd. Stomp en Van den Bemd wonnen met hun verhaal een gesprek met een redacteur van een uitgeverij en een publicatie in de verhalenbundel ‘Niemand anders’, met een titelverhaal van Vrouwkje Tuinman.  

 

CJP’s Grote Schrijfwedstrijd

CJP vroeg schrijvers in de dop een kort verhaal te schrijven, met als inspiratiebron de beroemde quote van Lucebert: ‘Alles van waarde is weerloos’. Een deskundige jury bestaande uit Eline Driest (ILFU), Sara Madou (hoofdredacteur CJP) en Jelte Nieuwenhuis (Atlas Contact) boog zich de afgelopen tijd over de 200 inzendingen. Emma Stomp won de wedstrijd met haar verhaal ‘Schuilen’.

 

ILFU-schrijfwedstrijd

De jury voor de ILFU-schrijfwedstrijd, bestaande uit Jasper Henderson (journalist en hoofdredacteur Nederlandse fictie en adjunct-uitgever van Lebowski Publishers), Vrouwkje Tuinman (dichter, auteur, journalist en columnist) en Sophie Kok (productiemedewerker van Het Literatuurhuis en freelance redactiewerk) beoordeelde 135 inzendingen. Iedereen vanaf dertig jaar en ouder kon een kort verhaal insturen met als uitgangspunt de quote ‘En hoe verder hij ging des te verder was zijn weg terug’ van C.C.S. Crone. Gert-Jan van den Bemd won de wedstrijd met zijn verhaal ‘Verder van huis’.

Meer informatie staat HIER.