DE GROTE LOWLANDS SCHRIJFWEDSTRIJD

Hou pen en papier in de aanslag: de vijfde editie van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is van start! Ook dit jaar gaan we samen met uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en NRC op zoek naar de crème de la crème onder Nederlandstalig literair talent.LL17_Schrijfwedstrijd

De voorgaande edities leverden veelbelovend talent op. Zo heeft Arnon Grunberg een enthousiaste Voetnoot in de Volkskrant gewijd aan Gerda Blees (finalist van 2013) en staat Lize Spit (finalist 2014 en schrijfster van Het Smelt) op de shortlist voor de Libris Literatuurprijs 2017. Wie weet vormt De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd ook voor jou een vliegende start van jouw schrijfcarrière…

WAAR MOET JE VERHAAL AAN VOLDOEN?
-Het verhaal bestaat uit 1000 tot 1500 woorden
-Het verhaal is proza: geen songteksten, essays, kinderboeken, strips en poëzie
-Het verhaal is niet eerder gepubliceerd als zelfstandige uitgave (met uitzondering van publicatie op een eigen site/weblog)
-Eén inzending per persoon

Uit alle inzendingen worden de twintig beste verhalen voor de longlist geselecteerd. De jury bestaat uit juryvoorzitter Renske de Greef (auteur), Ivo Victoria (Schrijver en literair programmeur van Lowlands), Elik Lettinga (uitgever bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar) en Thomas de Veen (literair redacteur NRC). Uit deze twintig verhalen wordt een shortlist gekozen van de drie beste verhalen. Uit deze drie wordt tijdens Lowlands de winnaar van de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2017 gekozen.

WAT VALT ER -NAAST EEUWIGE ROEM- TE WINNEN?
-Een gesprek met een redacteur van uitgeverij Nijgh & Van Ditmar om je schrijfambities te bespreken en je te voorzien van tips & tricks
-Je verhaal wordt gepubliceerd in NRC (NRC Handelsblad en nrc next)
-Een Querido masterclass
-Het voordragen van jouw verhaal tijdens Lowlands
– De drie inzenders die doordringen tot de shortlist, ontvangen elk twee tickets voor Lowlands 2017

Loopt jouw hoofd al over met creatieve gedachtespinsels? Stuur dan voor 14 juni jouw verhaal op.
Meer informatie staat HIER.