SCHRIJF JIJ DE PRINSJESREDE 2017?

Speechwedstrijd Prinsjesrede 2017: ‘Tijd om elkaar te vinden’


Tijd om elkaar te vinden. Dat is het thema van de Prinsjesrede 2017, de landelijke speechschrijfwedstrijd van het Prinsjesfestival.
prinsjesfestival

Onbegrip, ongelijkheid en onbehagen leiden maatschappelijk en mondiaal tot spanningen. Zijn tweedeling en tweespalt onvermijdelijk? Kunnen we elkaar niet meer verstaan? Of is het tijd om elkaar te vinden. Thuis, op straat, de werkvloer, in Nederland, Europa en de wereld.

‘Tijd om elkaar te vinden’ is het onderwerp van de jaarlijkse speechschrijf-wedstrijd ‘Prinsjesrede’. Ze nodigen iedereen – student of speechschrijver, vrijwilliger of voetballer, bestuurder of business leader, dominee of denker – uit een toespraak te schrijven van maximaal 750 woorden over dit thema.

De spreker voor wie je de speech schrijft, bepaal je zelf. Net als de gelegenheid, het publiek en het doel (informeren, entertainen, overtuigen, tot actie bewegen). Denk bijvoorbeeld aan een familiefeest, een buurt- of bedrijfsbijeenkomst, de opening van het academisch jaar, een nieuwjaarsreceptie, congres, dienst of zitting van gemeenteraad of parlement. En als het gaat om de spreker, overweeg dan een bestaand persoon of verzin een familie- of verenigingslid, buurtbewoner, directeur, voorzitter, geestelijk leider, bestuurder of politicus.

Pak je pen en leef je uit. Het doel van de Prinsjesrede is om de kunst van het schrijven van een toespraak te vieren. In de context van de democratie en het vrije woord.

Meedoen aan dit feest? Stuur dan je speech/rede/toespraak/betoog van maximaal 750 woorden vóór 15 augustus via deze website.