Verhalenwedstrijd ‘Vieze liedjes’

Literairwerk.nl organiseert samen met Museum Speelklok een verhalenwedstrijd met het thema ‘vieze liedjes’. Durf jij je verhaal voor te leggen aan schrijver en juryvoorzitter Thomas Verbogt?

Thema ‘vieze liedjes’
Schrijf een verhaal dat past bij het thema ‘vieze liedjes’. Je bepaalt zelf hoe je dat thema uitwerkt, maar laat in elk geval je eigen literaire geluid horen.

Zoek je inspiratie voor je verhaal? Breng dan vooral eens een bezoek aan de tentoonstelling ‘Vieze liedjes op deftige speelklokken’, die vanaf 12 oktober 2017 in Museum Speelklok te bewonderen is. Dé tentoonstelling over guilty pleasures uit de 18de eeuw.

In de deftige huizen van de welgestelde elite uit de 18de eeuw stonden vaak luxe uitgevoerde klokken met een bellenspeelwerk. Via deze klokken hoorden de rijke eigenaren op gezette tijden een deuntje. Maar in tegenstelling tot de stijlvolle klokken en eigenaren waren de meeste liedjes die de klokken lieten horen van een heel andere toon. Ze waren eenvoudig en hadden vaak kluchtige thema’s zoals boerenvrijages en dronkenschap. Soms waren ze zelfs zo pikant dat ze gingen over seks of schaamhaar! Lees meer over de tentoonstelling>>

Vanaf 10 oktober 2017 kun je je bijdrage plaatsen op Literairwerk.nl. De wedstrijd loopt tot en met 22 november 2017.
Schrijf een Nederlandstalig verhaal van max. 2.000 woorden. Songteksten, columns, essays, poëzie en dagboekfragmenten zijn uitgesloten van deelname. De tekst mag niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave, in een bundel of tijdschrift, in e-bookvorm of op papier. Wel mag het werk eerder op een privéblog zijn verschenen. Je kunt slechts één tekst inzenden voor de wedstrijd.

Jury
De jury bestaat uit Thomas Verbogt, Erik Spil (winnaar van de Vergulde Gieter 2017) en de redactie van Literairwerk.nl.

Wat kun je winnen?
De beste inzendingen worden gepubliceerd in een boek dat we presenteren tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 februari 2018 in Museum Speelklok in Utrecht.

De winnaar ontvangt een prijzenpakket dat bestaat uit:
–       een gebonden editie van het boek
–       een literaire wandeling voor twee personen in Amsterdam bij Booklovers’ Tours
–       toegang voor vier personen voor Museum Speelklok, inclusief koffie/thee met een taartje.

Meer informatie over deze wedstrijd staat HIER.