Pas verschenen: ‘Blauwdruk’ van Marjet Maks

Over deze verhalenbundel:

‘Blauwdruk’ is een bundel met een selectie van vijftien korte verhalen die hun wortels hebben in het leven van Marjet Maks.  De verhalen grijpen terug op gebeurtenissen in haar jeugd. Herinneringen die aan de hand van foto’s zijn aangevuld met fictieve elementen en vervreemdende of wensdenkende gedachten.  Een paar verhalen gaan over mensen die een bepaalde rol speelden in Marjets leven en liefdes die anders hadden kunnen lopen.

Fragment uit het boek:
Luchtwortels

Tijdens de crematie van mijn vader begon het te plenzen. Een paar weken later, op een woensdagmiddag in maart, re-gende het weer pijpenstelen.
Ik was alleen thuis. De bel ging en ik opende de deur. Voor me stond een man in een grijze regenjas, hij had een pokdalig gezicht en een hoed op. In zijn handen hield hij een ronde, chocoladekleurige vaas.
‘Is je moeder thuis?’ vroeg hij.
‘Nee. Wat is dat voor een vaas?’
‘Dit is een urn. Daar zit de as van Jacobus Bloemendaal in,’ zei hij formeel.

Over de auteur:

Marjet Maks (1959) debuteerde in 2013 met De zucht van de Moor. Een historische roman over een stukje Moorse geschiedenis van Andalusië. Marjet woont in Andalusië, in Las Alpujarras waar ze met haar partner een bed & breakfast runt. In 2014 verscheen Voor onze tijd, een kroniek van haar eigen Amsterdamse familie en De laatste herder, een bundel met columns en verhalen over haar leven in een Spaans bergdorp. De columns verschenen eerder in het human interest kwartaalblad Vruchtbare Aarde waar Marjet sinds 2009 voor schrijft.

Aantal pagina’s : 102
Uitgeverij : Pumbo
ISBN : 9789082211931
Datum publicatie : 08-2017

Bestellen kan HIER.