Doe mee aan de Fraudeverhalenwedstrijd

Fraude heeft grote impact op de samenleving. Criminelen ontfutselen bedrijven en burgers veel geld. Gedupeerden lopen emotioneel grote schade op. Fraude betekent gehaaide trucs, harde leugens en anonieme charlatans.

Waar denk jij aan als het om fraude gaat? Heb je zelf iets meegemaakt, of juist de ultieme oplichtingstruc uitgedokterd? Laat je fantasie de vrije loop en doe mee aan deze verhalenwedstrijd!

Waarom een verhalenwedstrijd over zo’n serieus onderwerp? Dat zit zo: door mensen te laten nadenken over fraude hoopt de Fraudehelpdesk het bewustzijn te vergroten. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat mensen weten over fraude en wat als grote gevaren worden gezien.

Als deelnemer aan de wedstrijd ben je helemaal vrij te kiezen waar het verhaal over gaat. Het kan waargebeurd zijn of geheel verzonnen. Toch zijn er wel een aantal eisen waaraan het verhaal moet voldoen.

Eisen aan het verhaal
-Het moet gaan over horizontale fraude, dus fraude tussen bedrijven en burgers. Verhalen over verticale fraude, waarbij de overheid dader of gedupeerde is, worden niet meegerekend.

-Maximaal 1500 woorden.

-Het verhaal moet uiterlijk 31 december 2017 om 18:00 uur zijn ingestuurd.

Meer informatie staat HIER.