De fantastische kracht van kort

Op Hebban.nl is een mooi stuk te lezen van Martijn Lindeboom over de kracht van het korte verhaal.
Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande vormen samen de fantasy- en sciencefictionredactie op Hebban. Ze schreven, alweer samen, het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction?. Als bestuursleden van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre zetten zij zich onder andere in voor de Harland Awards, de Harland Workshops en het Gala van het fantastische boek. Hun doel is meer ruimte en aandacht te kweken voor sciencefiction, fantasy, horror en magisch realisme, voor zowel lezers als schrijvers.

“Korte verhalen worden vaak gezien als een opstap naar het lange werk: romans en de in fantasy zo geliefde trilogieën. Maar korte verhalen zijn veel meer dan een opstap: ze zijn een kunstvorm op zich, met vele verschijningsvormen.”

Lees hier verder

fantasyexpert_martijn