Vandaag verschenen: De vluchtelingen

In ‘De vluchtelingen’ geeft Viet Thanh Nguyen een stem aan alle mensen die zich tussen twee werelden bevinden, tussen het geadopteerde vaderland en het geboorteland. Nguyen vertelt ons onder meer over een jonge Vietnamese vluchteling die een ernstige cultuurschok oploopt als hij met twee homoseksuele mannen in San Francisco gaat wonen, over een vrouw wier man aan dementie lijdt en haar begint te verwarren met een vroegere geliefde en over een meisje in Ho Chi Minh Stad van wie het oudere halfzusje terugkomt uit Amerika en schijnbaar alles heeft bereikt wat zij nooit zal doen.

De vluchtelingen is een prachtig geschreven boek over de ambities van degenen die het ene land verlaten voor het andere, en over het verlangen naar zelf¬ontplooiing en nieuwe relaties, dingen die zo bepalend zijn voor ons leven.

Auteur: Viet Thanh Nguyen
Uitgever: Uitgeverij Marmer B.V.
Nederlandstalig 240 pagina’s
ISBN: 9789460683770
maart 2018
vertaald door: Paul Bruijn

Boekhandel Athenaeum wist de hand te leggen op een leesfragment uit deze bundel. Klik HIER om dit te lezen.