TPO-literatuur-schrijfwedstrijd: win 1000 euro

TPO vindt het aanbod hedendaags literatuurtalent nogal tegenvallen. Niet zelden om flink van te braken ook. Kleffe coming of age-shit die je net zo goed als gescheiden afval kunt inzamelen. Braaf moraalgedram vermengd met een geur van weeïge UvA-fopwetenschap en ander braafburgergebalk. Inclusief instant tafelzilverrangschikking bij DWDD en baantje bij VK Magazine.

Gaan wij nu veranderen. Wij van TPO denken dat er heus nog wel écht literair talent bestaat in Nederland. De nieuwe Céline, Hermans, Reve, Huxley, Kafka, Orwell, Houellebecq, Easton Ellis, Brusselmans, Ouariachi, Maessen. Om die reden organiseren ze deze schrijfwedstrijd.

Je schrijft maximaal 5000 woorden, maar het aller-aller-aller-allerliefste schrijf je rond de 3000 woorden.
Het Thema: DYSTOPIE NEDERLAND OVER VIJFTIEN JAAR (en dan iets met subthema: vrijheid van meningsuiting)

Nogmaals: het gaat hier om FICTIE. Dus geen essay. Geen opiniestuk. Geen column. Geen achtergrond/reportage/interview/etc. Pure fictie. Het zou, met wat extra woorden, een novelle of roman moeten kunnen zijn. Literatuur zoals literatuur is bedoeld. Mulisch kon het ook, dus hoe moeilijk kan het zijn?

De allerbeste schrijver wint 1000 euro. En publicatie op TPO. En ongetwijfeld mag hij/zij/het dan op de koffie komen bij uitgevers, je kent het wel, zo gaan die dingen.

Alle informatie over deze schrijfwedstrijd staat HIER.

1 Reactie

  1. Er zijn waarschijnlijk goede schrijvers in Nederland, maar ik vermoed dat die niet gaan reageren op het GeenStijl-jargon van deze oproep.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.