Recent verschenen: ‘Slapend rijk’ van Franca Treur

De bundel ‘Slapend rijk’ zit vol mensen die niets bijzonders doen, behalve in de smaak proberen te vallen, ergens aan proberen te wennen of iemand beminnen terwijl er een derde in het spel is.

In verhalen van steeds twee bladzijden wordt bij de lezer een mix aan gevoelens opgeroepen, van medelijden en plaatsvervangende schaamte tot sympathie en herkenning. Iedereen probeert wel eens onhandig indruk op iemand te maken. En wie kent niet het gevoel van teleurstelling, omdat een ander niet precies zo denkt als jij?

Na het succes van ‘X&Y’ is ‘Slapend rijk’ een nieuwe bundeling piepkleine psychologische verhalen, groots geïllustreerd door Olivia Ettema.

Franca Treur is de auteur van het bekroonde en verfilmde ‘Dorsvloer vol confetti’, ‘De woongroep’, het Zeeuwse Boekenweekgeschenk ‘Ik zou maar nergens op rekenen’ en ‘X&Y’. In oktober 2017 verscheen haar nieuwe roman, ‘Hoor nu mijn stem’, die prachtige recensies kreeg en meteen op de bestsellerlijsten terechtkwam.

Olivia Ettema tekent voor onder meer NRC Handelsblad, Trouw, De Groene Amsterdammer, Het Concertgebouw en het Haagse Kinderboekenmuseum. Zij doceert illustratie aan AKV St Joost. Vorig jaar verscheen van haar het bejubelde Pruimen op sap, een erotisch ABC-boek in samenwerking met Ewoud Sanders.

Franca Treur debuteerde in 2009 met de roman ‘Dorsvloer vol confetti’, waarvan meer dan 150.000 exemplaren werden verkocht. Het was het meest bejubelde literaire debuut in jaren. Het boek won verschillende prijzen en het werd verfilmd. In 2014 verscheen haar tweede roman, ‘De woongroep’, en in 2015 het Zeeuwse Boekenweekgeschenk ‘Ik zou maar nergens op rekenen’. Daarnaast schrijft ze verhalen, essays en columns voor uiteenlopende media.

Auteur: Franca Treur
Uitgever: Prometheus
Nederlandstalig 152 pagina’s
ISBN: 9789044636864
maart 2018