Recent verschenen: ‘Flesjes knallen’

Yu Hua ontleedt in zijn korte verhalen de Chinese condition humaine met evenveel zin voor controverse als in zijn romans. Nu eens vol wreedheid en dan weer vol humor gunnen Yu Hua’s verhalen ons een ontluisterende blik op een samenleving die worstelt met zichzelf en met de gevolgen van de zich in ijltempo opvolgende veranderingen van de afgelopen decennia.

Yu Hua
Yu Hua (China, 1960) groeide op tijdens de Culturele Revolutie en leek voorbestemd voor een leven als tandarts. Na vijf jaar had hij echter zijn buik vol van de aangetaste gebitten (‘het lelijkste landschap ter wereld’) en begon hij te schrijven. Inmiddels is Yu Hua een van China’s meest gelezen en spraakmakende romanschrijvers. Zijn werk wordt uitgebracht in tien talen. Hij won onder meer de Britse James Joyce Award en de Italiaanse Premio Grinzane Cavour. Bij De Geus verschenen Leven!, De bloedverkoper, Broers, De zevende dag en Flesjes knallen.

Auteur: Yu Hua
Uitgever: de Geus
Nederlandstalig 320 pagina’s
ISBN:9789044540246
maart 2018