Nieuw: Alle verhalen van Leonora Carrington

Een meisje wil niet naar een debutantenbal en vraagt een hyena om in haar plaats te gaan; een paard neemt je mee naar het Huis van Angst; twee zusters bereiden een bijzonder maal voor de koning…
De surreële wezens, dieren en personages die haar schilderijen bevolken komen overtuigend tot leven in de verhalen van de surrealistische kunstenares en schrijfster Leonora Carrington.
Haar hele leven schreef Leonora Carrington korte verhalen en ter gelegenheid van haar honderdste geboortedag zijn deze voor het eerst verzameld. Hiermee is deze bundel een unieke illustratie van het talent en de ontembare creatieve geest van een bijzondere kunstenaar.

Over deze auteur:
Leonora Carrington werd in 1917 geboren in Lancashire, Engeland. In 1937 ontmoette ze op een feestje de surrealistische kunstenaar Max Ernst. Samen met hem vertrok ze naar Parijs, waar ze kennismaakte met de groep surrealistische kunstenaars rond André Breton. In 1942 emigreerde ze naar Mexico, waar ze tot haar dood in 2011 woonde en werkte. Zij schreef, schilderde en beeldhouwde en wordt inmiddels gerekend tot een van de grootste surrealistische kunstenaars. De afgelopen jaren was haar werk op verschillende internationale tentoonstellingen te zien, en in Mexico is in onder andere San Luis Potosí een museum gewijd aan haar werk. Van haar verscheen eveneens de novelle ‘Beneden’.

Een leesfragment van deze verhalenbundel is te vinden op de website van de uitgeverij.

Auteur: Leonora Carrington
Uitgever: Uitgeverij Orlando
ISBN: 9789492086884
oktober 2018
Hardcover 240 pagina’s