Eerder verschenen: ‘De fenomenale meerval’

Eerder dit jaar verschenen: ‘De fenomenale meerval’ van Alfred Birney.

Alfred Birney (1951) is auteur van een groot oeuvre van romans, novellen, verhalen en essays waarin zijn Nederlands-Indische familiegeschiedenis een centrale plaats inneemt. Hij debuteerde in 1987 met de roman ‘Tamara’s lunapark’. In 1991 kreeg hij voor zijn oeuvre (1987-1991) de literaire G.W.J. Paagman-prijs. Zijn roman ‘De tolk van Java’ (2016) werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de Henriette Roland Holst-prijs.

In ruim dertig jaar schrijverschap onthaalde Alfred Birney, winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2017, zijn lezers op tientallen prachtige verhalen. Een selectie van de meest fascinerende zijn deels herzien en bijeengebracht in deze bundel. De geheimzinnige meerval duikt in een groot aantal vertellingen op en symboliseert het verlangen naar liefde en het raadsel van de onbereikbare vrouw. Een andere inspiratiebron is het Indische verleden, dat onlosmakelijk verbonden is met het leven van de auteur.

“Wat een geweldige schrijver’, zei Adriaan van Dis over Alfred Birney. Dat daar geen woord van gelogen is, bewijst deze bundel.

Auteur: Alfred Birney
Uitgever: de Geus
ISBN: 9789044540079
februari 2018
Hardcover 288 pagina’s