Nieuw: ‘Dit is mijn moeder’ van Tommy Wieringa

In deze verhalenbundel schetst Tommy Wieringa een levendig portret van zijn moeder, die in 2015 overleed. Toen Wieringa twaalf jaar oud was, vertrok zij plotseling uit zijn bestaan voor een avontuurlijker leven elders. De relatie tussen moeder en zoon bleef intact, maar werd getekend door conflicten. Het laatste grote twistpunt was de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zou worden. In persoonlijke, tragikomische verhalen onderzoekt Wieringa de gecompliceerde verhouding tussen moeder en zoon. En passant beschrijft hij de vele paradijsvogels in zijn moeders hofhouding, onder wie een handvol natuurgenezers, een Nubische echtgenoot en een boeddhistische lama.

Uitgever: Tommy Wieringa
ISBN: 9789082883008
januari 2019
Paperback 188 pagina’s

Tommy Wieringa brak door met de roman Joe Speedboot, waarvan er meer dan 400.000 werden verkocht. Hij ontving voor dat boek de Bordewijkprijs en het werd genomineerd voor alle grote literaire prijzen. Met Dit zijn de namen won hij in 2013 de Libris Literatuur Prijs. Zijn reisverhalen werden gebundeld in ‘Ik was nooit in Isfahaan’ (2006). Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.
‘Dit is mijn moeder’ is door Wieringa in eigen beheer  uitgebracht, in samenwerking met Maarten Richel van New Book Collective. Voor de projectbegeleiding, redactie, marketing en publiciteit werkt Wieringa samen met Harminke Medendorp en Ruth Bergmans.