Schrijfwedstrijd 55 woorden

Week van het Korte Verhaal: vierde editie 55 woorden!
Van 14 t/m 21 februari 2019 wordt de Week van het Korte Verhaal gevierd en net als voorgaande jaren zoekt Schrijverspunt weer 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel), die ze in een unieke verhalenbundel zullen uitbrengen. De jaarlijkse 55 woordenbundel is vaste sponsor van Stichting Biblionef, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat wij natuurlijk van harte ondersteunen!

 

Alleen fictie komt in aanmerking, dus echte, afgeronde prozaverhalen, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind. Gedichten, filosofische overpeinzingen en beschouwingen van natuur en persoonlijk leed worden, hoe mooi opgeschreven ook, onverbiddelijk en meedogenloos terzijde gelegd en doen niet mee aan de wedstrijd.
Het verhaal moet in precies 55 woorden inclusief de titel worden verteld, waarbij de woorden worden gescheiden door spaties. Raadpleeg bij twijfel het woordenboek om te controleren of woorden los of aan elkaar geschreven worden!

Insturen kan alleen tussen 14 februari en 21 februari. Op 21 februari om 24.00 uur sluit de wedstrijdpagina en worden er geen verhalen meer geplaatst.
Om je verhaal te kunnen plaatsen, moet je eerst inloggen op Schrijverspunt
Check voor de laatste keer je woordenaantal (55 woorden inclusief de titel!) en voeg je verhaal toe aan de 55 woorden wedstrijd­pagina.

Meer informatie vind je op de website van Schrijverspunt.