Literair festival Kort.2019 op 21 februari in Gent

Donderdag 21 Februari 2019 – 20:00
BOEKHANDEL LIMERICK & Studium Generale presenteren op donderdag 21 februari 2019 om 20:00 uur in MIRY Concertzaal, de zesde editie van het ondertussen vermaarde literair festival KORT.
Een avond met en over het korte verhaal. Dit jaar is KORT. de gedroomde afsluiter van de Week van het Korte Verhaal!

Presentator en medesamensteller is opnieuw Christophe Vekeman.

Van eigen bodem presenteren we met trots de geweldige verhalenbundel ‘WIJ, HET SCHUIM’ van CARO VAN THUYNE. Nog meer lokaal talent met SIEN VOLDERS, die speciaal voor deze editie en i.s.m. Studium Generale een Karakter schreef.

Uit Nederland WILJAN VAN DEN AKKER met ‘VERDWAALD’, een verhalenbundel waarin Wiljan van den Akker een stem geeft aan de eeuwige relativiteit van onze plaats in de wereld, de context van moreel oordeel en de onoverkomelijke beperktheid van ons weten en waarnemingsvermogen. Daarmee dringt dit boek door tot de kern van het bestaan, vooral op momenten waarin de mens zich plotseling in een ingrijpende overgangsfase bevindt zonder te weten wat daarvan de consequenties zijn. Deze betoverende historische en psychologische verhalen zullen de lezer nog lang bijblijven.

Dit jaar 2019 zou JD Salinger 100 geworden zijn, dat kunnen we niet ongemerkt laten voorbijgaan en dus nodigen we BENT VAN LOOY uit om zijn adoratie voor deze formidabele verhalenschrijver op de hem geheel eigen wijze te komen vertellen.

Top of the bill dit jaar is DAISY JOHNSON, wier debuutbundel ‘FEN’ in Nederlandse vertaling uitgegeven wordt door Uitgeverij KOPPERNIK, onder de titel ‘VEENLAND’. Haar nieuwe roman ‘EVERYTHING UNDER’ siert trouwens de longlist van de Man Booker Prize.

KORTom, alweer een programma om duimen en vingers van af te likken. Bestel dus snel uw tickets, want ook dit jaar zijn er maximum 150 plaatsen en geldt VOL=VOL.

Tickets kosten € 18,00 (-26j. € 16,00), inbegrepen een BON van € 5,00 (bij aankoop van een korte verhalenbundel), een kortverhaal van Sien Volders en een glaasje AUGUSTIJN, na de voorstelling. Dankzij Wereldbibliotheek mogen wij u tevens een verhaal van Eduardo Halfon meegeven: De Poolse Bokser!

 

Meer informatie en tickets vind je HIER.