Nieuwe Sampler verhalenbundel van Das Magazin

Vorig jaar lanceerde Das Magazin de allereerste Sampler: een bundel met glimpen van jong talent, nog zonder opsmuk, druk en verwachtingen. Het doel: jaarlijks een nieuwe lichting onbekend en ongepubliceerd schrijftalent aan het publiek introduceren. Nu is er de tweede editie: Sampler 2019. Een nieuw jaar met nieuw schrijftalent in een echt papieren boek dat aanstaande maandag 29 april de wereld in gestuurd zal worden bij Bar Bukowksi.

Veel jonge mensen dromen ervan Schrijver te worden. Met veel plezier dompelden we ons voor de nieuwe Sampler dan ook weer onder in de grote aanwas van schrijftalent. En waar kwamen we mee boven? Vier originele stemmen waarvan wij vinden dat ze een groot publiek verdienen en die een mooie afspiegeling zijn van wat er zoal rondspartelt in de kweekvijver der literatuur.

De Sampler auteurs van 2019 zijn: Marie Borremans, Maureen Ghazal, Nicole Kaandorp, Yelena Schmitz.

Marie Borremans (1994) studeert Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is freelance journalist. In 2018 werd ze tweede in de finale van Write Now!. Het liefst maakt ze verhalen die grenzen opzoeken: tussen realiteit en fictie, tussen proza en poëzie, tussen tekst en geluid.In haar verhaal ‘Zand kauwen’ schrijft ze over liefdesverdriet en pakken soep op een verlaten camping in de winter.

Maureen Ghazal (1995) schrijft poëzie en proza en maakt daarnaast performances en beeldend werk. Vorig jaar studeerde ze met haar dichtbundel Altijd verschoven ruimtes af aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam. In 2018 won ze de El Hizjra-literatuurprijs in de categorie ‘poëzie’. In haar werk onderzoekt ze wat een thuis betekent in een wereld die alsmaar in beweging is. In haar verhaal ‘Plekken om naartoe te gaan’ gaat een jongen op zoek naar zijn Palestijnse roots in de Dode Zee.

Nicole Kaandorp (1997) schrijft verhalen, is de helft van muziekduo Kopje Onder en een derde van theatercollectief Hoofdletter 3. Ze studeert aan de Schrijversvakschool en stond in 2018 op de shortlist van de Joost Zwagerman Essayprijs. In haar verhaal ‘Wat doen we met Ovidius’ worstelen twee ex’en met de goudvis waar ze nog samen zorg voor dragen.

Yelena Schmitz (1996) is schrijver en audiomaker. Dit jaar studeert ze af als Master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Ze won de Nieuwe Types Prijs voor beste afstudeerwerk van een Nederlandstalige schrijfopleiding. Ook won ze de Korte Golf Radioprijs 2017 en de Deus ex Machinaprijs voor het beste ultrakorte verhaal. Ze is medeoprichter van schrijverscollectief en literair tijdschrift ZINK. Hiernaast is ze conciërge van een schoolgebouw in Brussel.In haar verhaal ‘Voicemail’ worden een radiopresentator en zijn gezin gestalkt door een fan.