Nieuw: ‘De zon op mijn hoofd’ van Geovani Martins

Nieuw: ‘De zon op mijn hoofd’ van Geovani Martins

Drugs, geweld, uitsluiting, en de enorme verschillen tussen rijk en arm: het komt allemaal aan de orde in de bundel “De zon op mijn hoofd’ van Geovani Martins. De literaire sensatie Geovani Martins groeide op in de favela’s waar hij over schrijft. Hoe eenvoudig zou het zijn om in zijn verhalen aan alle clichés tegemoet te komen, maar hij vermijdt moeiteloos elke schijn van sensatie en gemakkelijk scoren. Martins schrijft subtiel, menselijk, en zonder enig cynisme. Met zijn debuut is hij inmiddels een rolmodel voor vele jongeren uit de favela’s aan wie hij een stem heeft gegeven.

Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Auteur: Geovani Martins
ISBN: 9789025453589
april 2019
Hardcover 136 pagina’s
Vertaald door Kitty Pouwels

Lees HIER een uitgebreid artikel van Kitty Pouwels over het vertalen van deze bundel.