Nieuw: ‘Onrustige dagen’ van F.B. Hotz

Onrustige dagen
De mooiste verhalen van F.B.Hotz. Gekozen en ingeleid door Thomas Heerma van Voss

In de stapel ongevraagd toegestuurde manuscripten trof de redactie van De Arbeiderspers in 1974 een verbluffend goed geschreven, puntgaaf verhaal aan: “De tramrace’. De schrijver was een volslagen onbekende 52-jarige man uit Oegstgeest: F.B. Hotz.

In de twintig jaren die daarop volgden schreef Hotz een indrukwekkend oeuvre met vele prachtverhalen. In Hotz’ werk draait het om misverstanden, om slechte huwelijken, om schuldbesef, om drang tot boetedoening en misschien nog wel het meest om zoeken naar een zinvolle bestemming. Toch heeft Hotz’ werk, bij alle pech, sof en mislukking die hij beschrijft, iets monters en komisch.

Auteur: F.B. Hotz
Uitgever: de Arbeiderspers
ISBN: 9789029532938
mei 2019
Hardcover 272 pagina’s