Das Mag zoekt schrijvers voor de sampler van 2020

GEZOCHT: schrijvers voor de Sampler van 2020
Word jij een van de nieuwe Sampler-auteurs van Das Mag?

De Sampler is een talentontwikkelingstraject van Das Mag. Een jaarlijkse bundel met nieuw, ongepubliceerd schrijftalent, een mooie afspiegeling van wat er zoal rondspartelt in de kweekvijver der literatuur. Meerdere auteurs van de eerste twee edities van de Sampler schrijven inmiddels aan hun debuut, al dan niet bij Das Mag.

Bij de Sampler van 2018 en 2019 hebben ze zelf de schrijvers gescout: talenten van wie we wel eens een verhaal in een literair tijdschrift hadden gelezen of een optreden zagen, of van wie het verhaal ons opviel tijdens ons Zomerkamp.

Maar dit jaar gaan ze het anders doen: iedereen (!) kan meedoen. Jij kunt een inzending doen en geselecteerd worden voor de Sampler van 2020! Een échte boekpublicatie dus.

Althans — bijna iedereen kan meedoen. Want er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen:

    • Je schrijft Nederlandstalig proza
    • Je hebt nog geen boekcontract of boek gepubliceerd
    • Je schrijft onder je eigen naam
    • Je mag maar één tekst aanleveren

Je stuurt maximaal 500 woorden van een verhaal dat nog nergens anders gepubliceerd is en waarvan je denkt dat het uiteindelijk in volledige vorm in de Sampler kan komen. (Een Sampler-verhaal wordt uiteindelijk 3.000 tot 7.000 woorden)
Je inzending moet vóór 15 juli binnen zijn.
Uit alle inzendingen selecteren we een shortlist van tien verhalen. Die maken we 15 augustus bekend. Met deze tien schrijvers gaan we werken aan een volgende versie van hun verhaal. Op basis van deze nieuwe versies kiezen we vijf verhalen die uiteindelijk in de Sampler van 2020 komen, te verschijnen in mei van dat jaar.

Klik HIER voor alle informatie over deze wedstrijd.