Deze zomer op kortverhaal.info: een doorlopende schrijfwedstrijd

Publiceer deze zomer jouw verhaal op www.kortverhaal.info

In de zomer is het meestal wat rustiger in de boeken- en schrijfwereld. Er verschijnen nauwelijks nieuwe verhalenbundels en er is weinig te melden over nieuwe schrijfwedstrijden. Daarom heeft Het Korte Verhaal besloten om deze zomer elke week een nieuw kort verhaal te publiceren op onze website. Deze schrijfwedstrijd loopt van 21 juni tot en met 20 september 2019. Hiervoor gaan we op zoek naar korte verhalen. Iedereen mag inzenden!

Wordt jouw verhaal uitgekozen dan krijg jij samen met jouw verhaal speciale aandacht op onze website. Bij jouw verhaal plaatsen we een korte biografie en als je dat hebt, een link naar je auteurswebsite. Door het verhaal in te sturen geef je Het Korte Verhaal het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op haar website te publiceren. (Let op: we bieden hiervoor geen betaling.)

Iedereen mag meedoen aan deze schrijfwedstrijd zolang je verhaal maar in het Nederlands geschreven is. We zoeken verhalen tussen 100 en 500 woorden. Er is geen thema of genre, we worden graag verrast door wat jij te vertellen hebt.

Uiteraard kijken we naar originaliteit, woordkeus, stijl en grammatica bij de beoordeling van jullie inzendingen. Toch nog enkele tips om een goed verhaal af te leveren:

 • Vergeet niet om je verhaal een goede titel te geven. Een goede titel maakt nieuwsgierig, maar geeft niet te veel weg.
 • Zorg voor een afronding in je verhaal. Een inleiding tot een langer verhaal waarin (nog) niets wordt afgerond is geen ZKV.
 • Introduceer niet te veel personages, je hebt maar weinig ruimte.
 • Wees zuinig met bijvoeglijke naamwoorden: om tot een bondig verhaal te komen bepaal je bij elk woord of het echt iets toevoegt aan wat jij wilt vertellen.
 • Laat je verhaal na het schrijven altijd even een paar dagen liggen en lees het dan nog eens heel goed na. Lopen alle zinnen goed? Staan er echt geen foutjes meer in?

 

Voorwaarden:

 • Stuur een verhaal in tussen de 100 en 500 woorden (exclusief titel). Verhalen met meer of minder woorden komen niet in aanmerking.
 • Je verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn.
 • Stuur je verhaal per e-mail naar het volgende mailadres: mail@ kortverhaal.info (spatie weghalen) onder vermelding van ‘Zomerschrijfwedstrijd’
 • Stuur je verhaal in een Word document als bijlage mee met de email. Vermeld in de email je auteursbiografie (maximaal 150 woorden) zoals je die bij het verhaal geplaatst zou willen hebben en de link naar je auteurswebsite.
 • Je mag maximaal 2 verhalen per persoon inzenden. Iedere inzending moet in een aparte email.
 • Indien je wilt publiceren onder pseudoniem dan kan dit, laat dit weten in de begeleidende e-mail.
 • Je krijgt uitsluitend bericht als jouw verhaal wordt uitgekozen voor publicatie.
 • Door een verhaal in te sturen geef je Het Korte Verhaal het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op onze website te publiceren. Je krijgt hier geen betaling voor.
 • Indien de redactie veel verder voert dan grammaticale zaken en interpunctie, zal de auteur het verhaal eerst opnieuw ter inzage krijgen.
 • Deze schrijfactie loopt de hele zomer door. Je mag inzenden vanaf vandaag. De laatste dag dat je kunt inzenden is 20 september 2019. De verhalen worden wekelijks gepubliceerd vanaf 21 juni, dus iedere week kiezen we een nieuw verhaal uit de inzendingen die we op dat moment ontvangen hebben. Eerder insturen betekent dus meer kans op publicatie.
 • Indien een verhaal al eerder gepubliceerd is geweest, vermeld dan waar en vermeld expliciet dat je Het Korte Verhaal toestemming geeft om dit verhaal ook te publiceren.
 • Bij te weinig (kwalitatieve) inzendingen staat het Het Korte Verhaal vrij om geen verhalen te publiceren.

 

 

Deze wedstrijd is ook te vinden op Schrijven Online: de website voor iedereen die van schrijven houdt.
Je kunt deze schrijfwedstrijd ook vinden op de website Schrijverspunt vol nuttige informatie voor schrijvers.

2 Reacties

 1. Geachte redactie,

  bij een wedstrijd valt toch wat te winnen? Of zijn alle auteurs, wiens verhaal gepubliceerd wordt, de winnaars? Bij een wedstrijd stel ik me voor dat er effectief een rangorde wordt opgesteld, waarbij een (prijs)winnaar gekozen wordt, en eventueel ook een tweede en derde prijs wordt toegekend?

  Met vriendelijke groet,

  Lieven Vandekerckhove

 2. Beste Lieven,

  Dank je wel voor je reactie. Je hebt gelijk, er is niet een hoofdprijs te verdienen.
  Elke week kan er een winnend verhaal zijn dat gepubliceerd wordt. Daarom geldt: hoe eerder je inzendt, hoe meer kans je maakt om een van de winnaars te zijn.
  hartelijke groet,
  Carien Touwen

12 Trackbacks / Pingbacks

 1. Bericht over de schrijfwedstrijd van Het Korte Verhaal
 2. Zomerlezen: ‘Zeven ladders naar de maan’
 3. Zomerlezen: ‘Bingo’
 4. Zomerlezen: ‘Trapgat’
 5. Update over onze schrijfwedstrijd
 6. Zomerlezen: ‘Verstoten blad’
 7. Zomerlezen: ‘Groeien’ van Pauline Luiten
 8. Zomerlezen: Het beurtbalkje
 9. Overzicht winnaars schrijfwedstrijd
 10. Zomerlezen: ‘Een vrouw met een bestemming’
 11. Zomerlezen: ‘Nesthanger’
 12. Zomerlezen: ‘Jouw hakken op de stoeptegels’

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.