Zomerlezen: ‘Trapgat’

Het is tijd voor de derde winnaar van onze zomerschrijfwedstrijd! Lisanne van de Weerdhof stuurde ons het bijzondere verhaal ‘Trapgat’.  Het is een pakkend verhaal over grote angsten. Gefeliciteerd Lisanne, en dank je wel voor deze mooie inzending!

 

Trapgat

Door Lisanne van de Weerdhof

Ik had hem al vier keer gebeld en hij nam maar niet op. Zou er iets aan de hand zijn? Zou hij zijn telefoon thuis hebben laten liggen? Nee, dat was onmogelijk, hij was de laatste maanden het huis nauwelijks uit geweest. Alleen als ik hem daartoe gedwongen had. Nee, zijn telefoon was thuis, maar hij ook. Wat kon er dan aan de hand zijn? Nerveus belde ik nogmaals en weer hoorde ik de kiestoon onvermijdelijk overgaan in de voicemail. Nog een keer inspreken had geen zin. Wat kon ik zeggen? Zou hij …? Nee, niet aan denken. Zou hij …? Nee, daar was hij toch niet toe in staat? Of wel? Stop met denken, stop met denken, stop met denken.

De treinreis van Eindhoven naar Utrecht was nog nooit zo lang geweest. We leken over de rails te kruipen. Zou hij …? Hij had het er weleens achteloos over gehad. Nee, dat kon niet. Stop met denken, stop met denken. Hoe ik ook probeerde om het opkomende beeld weg te drukken, het beeld drong zich in volle scherpte aan me op. Ik zag hem in het glanzend witte trapgat hangen. Doodstil. Mijn hart bonsde in mijn keel. De trein leek achteruit te gaan.

Eeuwen later kwam ik in Utrecht aan. Ik weet niet meer of ik naar huis gerend ben of juist steeds langzamer ging lopen. Toen ik uiteindelijk de sleutel in het slot stak en de trap opliep naar de eerste verdieping viel de volledige stilte me op. Voorbereid op het ergste stond ik plotseling oog in oog met een leeg trapgat.
*
Hij begreep niet waarom ik zo hysterisch reageerde. Hij had zijn telefoon vergeten, nou en? Het was toch juist goed dat hij uit zichzelf naar buiten was gegaan?

 

Over de auteur Lisanne van de Weerdhof

Als jong meisje schreef Lisanne al verhalen; haar zusjes waren haar publiek. In de puberteit stopte ze met verhalen schrijven om in de zomer van haar 41e weer te beginnen. Daarnaast is ze communicatiedeskundige en heeft ze een praktijk voor levensvragen waar ze graag met tarotkaarten werkt, omdat de afbeeldingen op de kaarten verhalen oproepen die iemand helpen een stap verder te komen. Lisanne leest alles wat los en vastzit, van Linda. Magazine tot Carl Jung. Bij het schrijven van haar verhalen streeft ze naar kort en kernachtig.

 

 

Wil je jouw verhaal ook op onze website geplaatst zien?
Je kunt nog meedoen aan onze zomerschrijfwedstrijd. Kijk hier om te lezen hoe je meedoet.

1 Reactie

  1. Geweldige twist, Lianne, en zo gaat het vaak, beren op de weg zien, terwijl er niets aan de hand is. Goed geschreven,

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Update over onze schrijfwedstrijd
  2. Overzicht winnaars schrijfwedstrijd
  3. Alle winnaars van onze schrijfwedstrijd op een rij

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.