Verwacht: ‘De scherven van het geluk’ van Lévi Weemoedt

Op 27 augustus verschijnt de verhalenbundel:

De scherven van het geluk van Lévi Weemoedt
De mooiste verhalen uitgekozen door Vic van de Reijt

Oom Izaäk streek met zijn vingers over mijn wang.
“Wat een rare jongen ben jij toch, hoe ben jij in onze familie terechtgekomen?’ Hij zag mij aan met grote, afwezige ogen. “Maar ik mag je wel. Je zult het nog moeilijk krijgen in je leven.’
“Terug van weggeweest’ – in deze drie woorden valt de wederopstanding van Lévi Weemoedt het beste te vatten. Jarenlang was zijn werk een geheimtip onder bevlogen literatuurkenners; maar dankzij de bloemlezing Pessimisme kun je leren! en twee optredens in De Wereld Draait Door beleefden zijn verzen een stormachtige comeback in de boekhandel.
Behalve dichter is Lévi Weemoedt een groot verhalenverteller, in de beste traditie van auteurs als J.M.A. Biesheuvel en Bob den Uyl. Zijn oeuvre omvat een tiental bundels met meer dan honderd verhalen.
De geestigste, de mooiste en de meest melancholieke verschijnen nu in een prachtige editie, samengesteld door Vic van de Reijt, in nauw overleg met de auteur.

“Geniale humor! Schrijvers van het soort Weemoedt zijn schaars in Nederland.’ – Algemeen Dagblad
“Als je je twijfels over jezelf en de wereld in zo’n speelse balans van humor en melancholie weet te verbeelden, dan ben je een grote “kleine’ schrijver.’ – Het Parool
“Humoristen van dit gehalte zijn zeldzaam.’ – PZC


Auteur:
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
Nederlands Druk: 1
ISBN: 9789038806518
augustus 2019
Paperback 416 pagina’s