Verwacht: De verzamelde verhalen van Clarice Lispector

Verwacht: De verzamelde verhalen van Clarice Lispector

Een wereld die je niet meer loslaat

Aan de hand van deze genereuze bundel wordt de lezer ondergedompeld in het proza van Clarice Lispector (1920-1977) – de grande dame van de Braziliaanse letteren. Deze verhalen vormen de weerslag van veertig jaar schrijverschap en bieden een baaierd aan uiteenlopende stijlen en stemmen. In sommige verhalen is de kern van latere romans te herkennen, andere zijn tsjechoviaanse miniatuurtjes van vertelkunst. Alle worden gedragen door een unieke combinatie van humor en ernst, van filosofische inslag en aandacht voor het menselijk tekort. Dit boek vormt een compendium van Lispectors gehele oeuvre.

Auteur: Clarice Lispector
Uitgever: de Arbeiderspers
Vertaald door Adri Boon
Originele Titel: Todos os Contos
Nederlands Druk: 1
ISBN: 9789029525930
3 september 2019
Hardcover 640 pagina’s