Nieuw: ‘Geluk is een herinnering’ van Maarten Spanjer

Nieuw: ‘Geluk is een herinnering’ van Maarten Spanjer

Acteur, schrijver en Taxipresentator Maarten Spanjer vertelt net zo gemakkelijk over een rampzalige reis naar het Spanje van Franco als over de schaamte die hem overvalt bij het halen van een pak maandverband voor zijn moeder.
Zijn ontmoetingen met legendarische figuren als Jan Wolkers, Ko van Dijk en zelfs de Braziliaanse stervoetballer Pelé zijn onvergetelijk. En wilt u weten waarom Karel Appel maar wat aanrotzooide, wat Rijk de Gooyer in een aquarium met siervissen te zoeken had en waarom de Amerikaanse zanger Johnny Cash zo snurkte? Dan mag u dit boek niet overslaan.
‘Geluk is een herinnering’ geeft een indringend en bij vlagen hilarisch beeld van de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een opgroeiende Amsterdamse jongen in een land dat herstellende is van de oorlog.

Maarten Spanjer (1952) is acteur, schrijver en verhalenverteller. Spanjer presenteerde het programma Taxi en speelde in de films ‘Spetters’ en ‘Kameleon’. Van zijn hand verschenen meerdere succesvolle verhalenbundels.

Auteur: Maarten Spanjer
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
ISBN: 9789401611237
september 2019
Paperback