Eerder verschenen: ‘Dagelijksheden van Remco Campert

Eerder verschenen: ‘Dagelijksheden van Remco Campert

De dagen van Remco Campert zijn al zo lang hij leeft vol van avontuur. Terwijl hij in huis rommelt, een ommetje maakt of uit het raam tuurt, fladderen zijn gedachten als opgeschrikte vogels alle kanten uit en ontluiken zijn herinneringen. Voorbijratelende rolkoffers voeren hem naar laag overvliegende bommenwerpers. Achterkleinkinderen die hun eerste stappen zetten roepen beelden op van bergen die hij zelf al wandelend bedwong. En altijd is degene die hij liefheeft in de buurt en wordt om vier uur het bordspel met de letters gespeeld.
In Dagelijksheden zijn bijna honderd korte verhalen uit Elsevier voor het eerst bijeengebracht. Vol van Camperts zachte melancholie,
zijn dansende zinnen en speelse associaties, voert deze bundel de lezer moeiteloos mee naar de privésfeer van de dichter.

Recensie NBD Biblion:
In deze bundel korte verhalen, die eerder in het tijdschrift Elsevier verschenen, laat Remco Campert weer eens zien wat een meester hij is in het korte verhaal. Het thema van de verhalen: ouder worden. Als je ouder wordt, verandert er veel. Je fysieke beperkingen gaan je leven bepalen en veel van je vrienden en familie zijn inmiddels overleden. Maar je maakt je ook niet meer zo druk over de waan van de dag. Alles is al een keer gebeurd. Je hebt het al eens meegemaakt. Je denkt aan vroeger en je vraagt je soms met verbazing af wie die vroegere ik was. Als geen ander is Campert in staat om telkens hetzelfde te vertellen – zijn jeugd, zijn beroemde vader, de Tweede Wereldoorlog, het leven met zijn lief, Amsterdam en de toeristen – en toch ook weer wat anders. De korte verhalen zijn stuk voor stuk geschreven in zijn elegante, natuurlijke stijl en zorgen ervoor dat je hoopt dat de schrijver, inmiddels 90, nog maar lang door mag gaan met schrijven! Geschikt voor een breed, wat ouder publiek, dat geïnteresseerd is in literatuur. Ook voor de liefhebber van korte, beschouwende verhalen. (Norma Montulet)

Uitgever: De Bezige Bij
Auteur: Remco Campert
ISBN: 9789403165806
juni 2019
Hardcover 144 pagina’s