Eerder verschenen: ‘Loslopen’ van Laura van der Haar

Eerder verschenen: ‘Loslopen’ van Laura van der Haar
Had ik ook maar ergens een staartje om mijn energie mee te geleiden, om alle onrust en levenslust en zenuwen mee weg te kwispelen. Heel klein maar, zwiepzwiepzwiep.
Drummen, boksen, schilderen, een volkstuin, archeologie; Laura van der Haar is er nooit van overtuigd dat ze het juiste doet. Tot de dag waarop ze haar kantoorbaan opzegt en een hond neemt: Takkie.
Samen lopen ze stad en land af. Ze zijn in de kroeg, in de bus en in het bos; overal snuffelen ze rond, en altijd maken ze wel iets buitengewoons mee. De sprankelende taal waarin Laura van der Haar hun belevenissen weet te vangen maakt ‘Loslopen’ tot een feest der herkenning voor hondenbezitters, leunstoelreizigers, vechtsporters, hangjongeren, bierdrinkers en wandelaars.

Recensie NBD Biblion:
De auteur (1982) heeft vele interesses en bezigheden, met als gevolg een vol hoofd en slaapproblemen. Gelukkig is er hondje Takkie, dat moet worden uitgelaten en ontspanning brengt. Overigens heeft het dier veel meer namen, afhankelijk van gebeurtenissen. In deze bundeling van eerdere blogs en Facebookberichten lezen we de springerige, vaak heel grappig verwoorde gedachten van de schrijver, over van alles en nog wat, en in elk geval over het vieze, voze en prettige wat hondjes buiten zoal aantreffen (en soms opeten). Samen komen ze tal van types tegen, zoals de Surinaamse dames die het over takkie takkie hebben, zonder dat de schrijfster weet wat dat betekent. Of de vieze man in de trein die aan Takkie zit. Onderaan de bladzijden loopt een lint van teksten als “de onderkant van een omgewaaide boom’ en “jongens met platte achterhoofden’. Het boek achter elkaar uitlezen is geen doen en kan op den duur saai worden. Af en toe ter hand nemen en erin neuzen geeft vast meer leesgenoegen. De auteur schrijft onder meer voor De Speld en maakte haar romandebuut met “Het wolfgetal’. (Mirjam Scholten)

Uitgever: Uitgeverij Podium B.V.
Auteur: Laura van der Haar
Nederlands Druk: 1
ISBN; 9789057599514
april 2019
Paperback 272 pagina’s