Nieuw: ‘Mijn konijn van vaderskant’ van Etgar Keret

Nieuw: ‘Mijn konijn van vaderskant’ van Etgar Keret

Deze verhalen hadden door niemand anders geschreven kunnen worden dan door Etgar Keret. Ook in deze nieuwe bundel toont hij zich weer een meester in korte vertellingen die ogenschijnlijk absurd zijn, maar bijzonder genoeg altijd geloofwaardig en diepmenselijk. Zijn personages worstelen met ouderschap en familie, oorlog en games, marihuana en pancakes, herinneringen en liefde. In “Elke dag jarig’ bijvoorbeeld zet een rijke, verveelde man een advertentie om verjaardagen te kopen – waarom zou hij genoegen nemen met slechts één verjaardag per jaar? Hilarisch is ook het feuilleton dat begint met een e-mail aan de eigenaar van de escaperoom “Storing aan de rand van het sterrenstelsel’, die al snel ontaardt in een epische scheldkanonnade over en weer. En in het betoverende titelverhaal zien drie zusjes in een konijn hun pas vertrokken vader, tot ongenoegen van de boze moeder. Bij een uitstapje ontmoeten ze een jongen met eveneens een bijzonder konijn bij zich.

Etgar Keret (Tel Aviv, 1967) is volgens The New York Times een genie. In Nederland dook hij voor het eerst op met Pizzeria Kamikaze (2001). Daarna volgden onder meer Verrassing, Superlijm en Zeven vette jaren. Zijn boeken verschijnen in meer dan veertig landen. Naast schrijver is Keret filmmaker. In 2007 won hij met zijn vrouw Shira Gefen de Camera d’Or voor de film Jellyfish.

Klik HIER voor een leesfragment van deze verhalenbundel op de website van boekhandel Athenaeum.

Op zondag 8 maart komt de auteur naar Boekhandel Van Rossum in Amsterdam.  De eerste zondag van de Boekenweek, 8 maart om 15.00 uur, interviewt Joost Baars de schrijver van Mijn konijn van vaderskant. Iedereen is welkom, wel even aanmelden via de website van de boekhandelaar.

Auteur: Etgar Keret
Uitgever: Podium Uitgeverij
Nederlands Paperback
ISBN: 9789057592294
Druk 1: februari 2020
248 pagina’s