Averbode Verhalenprijs 2020- 25 mei

Averbode Verhalenprijs 2020

Uitgeverij Averbode geeft al 90 jaar de serie Vlaamse Filmpjes uit, kleine leespockets met een verhaal voor kinderen tussen tien en dertien jaar. Veel Vlaamse en Nederlandse jeugdauteurs hebben al een bijdrage geleverd aan deze serie. De verhalen worden geselecteerd via een jaarlijkse wedstrijd, die in 2020 voor de 47e keer wordt gehouden. Zowel gevestigde als beginnende auteurs uit Vlaanderen en Nederland kunnen meedoen.
De verhalen die via de wedstrijd worden geselecteerd, verschijnen als Vlaams Filmpje. De auteur van het winnende verhaal krijgt € 1000.
De prijs wordt toegekend voor een niet eerder uitgegeven verhaal (zowel in papieren als digitale vorm), in welk genre ook, dat kinderen van tien tot dertien jaar aanspreekt.

Enkele voorwaarden:

Het verhaal telt minimaal 38 000 en maximaal 39 500 tekens, spaties inbegrepen. Selecteer via de knop ‘Extra’ in je menubalk
de optie ‘Aantal woorden’. Er verschijnt een venstertje waarin je onder andere het aantal tekens (met spaties) kunt aflezen.Het verhaal is geschikt voor kinderen van tien tot dertien jaar. De plot en het taalgebruik zijn afgestemd op de doelgroep.

Deelnemen kan vanaf 1 februari 2020 tot en met 25 mei 2020.

Het volledige reglement is HIER te vinden.