Anne Feddema wint Rink van der Velde prijs

Anne Feddema heeft met zijn verhalenbundel ‘De triennen fan Cheetah‘ de Rink van der Velde prijs gewonnen. De jury was lovend over het creatieve taalgebruik van de Leeuwarder multi-kunstenaar. Feddema was zeer blij met zijn prijs. Eerder won hij al de prestigieuze Gysbert Japicxpriis, een prijs ingesteld door de provincie Friesland.9200000050766683

De Rink van der Velde prijs werd uitgereikt in het gemeentehuis van Smallingerland in Drachten. De Rink van der Veldepriis werd in 2003 ingesteld door de gemeente Smallingerland en uitgeverij de Friese Pers Boekerij, ter nagedachtenis aan de Friese schrijver Rink van der Velde (1932-2001). De Rink van der Veldepriis is een literaire prijs, die is bedoeld voor in boekvorm verschenen oorspronkelijk en nieuw proza in het Fries of in een van de streektalen die in Friesland worden gebruikt.De organisatie wordt verzorgd door de stichting It Fryske Boek. De prijs wordt sinds 2004 eens in de twee jaar uitgereikt en bestaat uit een beeldje van de Drachtster kunstenaar Anne Woudwijk en een geldbedrag (in 2007: 1250 euro).

De jury vond het gros van de inzendingen dit jaar van een zeer mager niveau.

Naast Feddema waren Hylke Tromp, Mindert Wijnstra, Willem Schoorstra en Johan Veenstra genomineerd.