Pas verschenen: verhalenbundel van Franca Treur

Over X&Y
In de marge van het wereldnieuws proberen gewone mensen, X&Y, indruk op elkaar te maken, iets netjes op te lossen of wanhopig hun hachje te redden. In 33 piepkleine psychologische verhalen legt Franca Treur bloot hoe onthutsend eenzaam ze daarin zijn.9789044630343_cvr-150x240

Over de auteur
Franca Treur debuteerde in 2009 met de roman ‘Dorsvloer vol confetti’, waarvan meer dan 150.000 exemplaren werden verkocht. Het was het meest bejubelde literaire debuut in jaren. Het boek won verschillende prijzen en het werd verfilmd. In 2014 verscheen haar tweede roman, ‘De woongroep’, en in 2015 het Zeeuwse Boekenweekgeschenk ‘Ik zou maar nergens op rekenen’. Daarnaast schrijft ze verhalen, essays en columns voor uiteenlopende media.

Het boek (12,50) telt 12 full colour tekeningen van Olivia Ettema. Enkele daarvan zijn als lino of als art print (samen met het verhaal) te koop. De art prints kosten 65,00.

Quote
‘Franca Treur! In nrc Handelsblad stond zo’n mooi verhaaltje, dat heette “Slacht”. Een heel treurig verhaaltje. Daar moest ik tranen met tuiten bij huilen.’ Maarten Biesheuvel