ILFU’s Internationale Verhalenwedstrijd- 30 aug

Doe mee aan de ILFU’s Internationale Verhalenwedstrijd en maak kans op 10.000 euro
We need stories. Het internationale literatuurfestival ILFU staat in het teken van het vertellen van verhalen en houdt de vinger aan de pols van onze tijd. Dit turbulente jaar vraagt om nieuwe verhalen. 
Verhalen uit alle mogelijke hoeken en in alle mogelijke vormen om het hier en nu, ons verleden en onze toekomst te begrijpen en te kunnen doorgronden. Maar ook verhalen die ontroeren, troosten en ons afleiding en ontspanning bieden.
Daarom organiseert het ILFU de Internationale Verhalenwedstrijd. Het thema van de wedstrijd is: ‘Opstaan’. De winnaar ontvangt de hoofdprijs van 10.000 euro en krijgt in 2021 een plek op het ILFU. 

Vertel in maximaal 3 minuten een verhaal over ‘Opstaan’
Verhalen kunnen op meerdere manieren verteld worden. De ILFU Verhalenwedstrijd staat open voor alle denkbare vormen: Proza, poëzie, non-fictie, film, fotografie, animatie, muziek, zang, rap, theater, spoken word, dans, luisterverhalen, vlogs, Instastories, TikTokfilmpjes of cross-overs van meerdere disciplines kunnen allemaal worden ingediend. 
De enige eis is dat het maximaal 3 minuten duurt: als je het voorleest, bekijkt of beluistert.
Een vakjury bestaande uit o.a. schrijver Joke van Leeuwen, DJ Sagid Carter, actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld, presentatrice Dolores Leeuwin en storyteller Sahand Sahebdivani kiest uit alle inzendingen één winnaar. De juryleden hebben allen in meerdere disciplines hun deskundigheid in het vertellen van verhalen bewezen.
Tijdens ILFU 2020 maakt de jury hun Top 30 bekend. De winnaar wordt op 3 oktober 2020 bekendgemaakt.
De winnaar krijgt 10.000 euro en staat in 2021 op het ILFU. De dertig beste verhalen worden online gepubliceerd en maken kans op een diverse aanvullende prijzen. 

Hoe doe je mee?
Ben je 16 jaar of ouder, en heb je een verhaal te vertellen over ‘Opstaan’. Dat kun je meedoen. Verhalen kunnen digitaal worden ingezonden tot en met 30 augustus 2020. 
Deelname kost 4 euro per inzending. Je mag maximaal met vijf verhalen meedoen. Kijk hier voor het wedstrijdreglement.