Zomerlezen: ‘Bloemen op vrijdag’ van Marceline de Waard

Vandaag maken we de derde winnaar bekend van onze zomerschrijfwedstrijd voor korte verhalen. (Je kunt nog meedoen, klik hier voor alle informatie!) De eer is aan Marceline de Waard. Zij schreef een kort verhaal dat meteen nieuwsgierig maakt en dat blijft doen tot de pakkende slotzin.

Van harte gefeliciteerd Marceline! Het verhaal Bloemen op vrijdag is hieronder lezen.

Bloemen op vrijdag

©2020 Marceline de Waard

‘Eindelijk weekend.’ Hij ploft neer op de bank en pakt de afstandsbediening.

Haar ogen gaan van zijn lege handen naar de bos verwelkte tulpen op de eettafel.

In de keuken schuift ze een pizza in de oven en pakt een biertje uit de koelkast. Ze opent het en zet het samen met een glas voor hem op de salontafel.

‘Lekker schat.’

Haar glimlach bereikt haar ogen niet, nogmaals kijkt ze naar de bloemen. Het ontgaat hem, zijn aandacht gaat naar de dartfinale die net begint.

Boven haalt ze een koffer van zolder en vult hem met haar kleding. Ze denkt aan de keer dat hij op vrijdagavond pas tegen tienen thuiskwam. In zijn hand een kleurrijke bos onkruid die hij in een berm geplukt had. Sorry lieverd, maar de winkels waren al dicht. Het was een van de mooiste bossen die ze ooit van hem kreeg.

Ze haalt haar toiletspullen uit de badkamer, legt ze in een toilettasje bovenop haar kleren en sluit de koffer. Met twee handen sleept ze hem de trap af en zet hem bij de voordeur. In de keuken haalt ze de pizza uit de oven, snijdt hem in achten en zet hem met een tweede flesje bier voor hem neer.

‘Ik bel je morgen om het verder te regelen.’

‘Wat wil je regelen?’ Hij volgt haar ogen naar de bos op de eettafel en kleurt rood, ze weet dat ook hij denkt aan die keer dat ze net verkering hadden. Het grote boeket rode rozen dat eigenlijk te duur was voor wat hij toen verdiende. Zijn woorden van toen hangen nu stil tussen hen in: Als ik ooit op vrijdag geen bloemen voor je meeneem, weet je dat ik niet meer van je houd.

Over de auteur:

Sinds 2017 maakt Marceline de Waard haar kinderdroom waar: schrijver zijn. Maart 2020 verscheen haar debuutroman Thuisreis. Iedere zondag plaatst zij een nieuw kort verhaal op haar website: www.marcelinedewaard.nl. Vorig jaar verscheen Schandalig en andere zondagverhalen met vijftig van deze verhalen, ook zijn haar verhalen opgenomen in verschillende (wedstrijd)bundels. Momenteel werkt zij aan haar volgende roman en een tweede bundel zondagverhalen

2 Reacties

1 Trackback / Pingback

  1. Zomerlezen: alle winnaars tot nu toe – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.