Schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2020

Publiceer deze zomer jouw verhaal op www.kortverhaal.info

In de zomer is het meestal wat rustiger in de boeken- en schrijfwereld. Er verschijnen weinig nieuwe verhalenbundels en dit jaar zal de zomer er anders uitzien dan ooit tevoren. We reizen minder, gaan misschien wel helemaal niet op vakantie en gaan minder de deur uit. Lezen en schrijven zijn ideale activiteiten om thuis te doen en bleken razend populair de afgelopen maanden. Daarom heeft Het Korte Verhaal besloten om ook deze zomer een schrijfwedstrijd te organiseren.

Vorig jaar ontvingen we meer dan tachtig inzendingen voor onze schrijfwedstrijd. Hier kun je alle winnende verhalen teruglezen.

We zijn van plan om elke week een nieuw kort verhaal te publiceren op onze website. Deze schrijfwedstrijd loopt van 1 juli tot en met zaterdag 12 september. Hiervoor zijn we op zoek naar korte verhalen en iedereen mag meedoen.

Wordt jouw verhaal uitgekozen dan krijg jij samen met jouw verhaal speciale aandacht op onze website. Bij jouw verhaal plaatsen we een korte biografie en indien mogelijk, een link naar je auteurswebsite. Door het verhaal in te sturen geef je ‘Het Korte Verhaal’ het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op haar website te publiceren. (Let op: we bieden hiervoor geen betaling.) Eind september zal er een (nog bekend te maken) hoofdprijs worden uitgereikt. De jury zal uit alle weekwinnaars het beste verhaal kiezen.

Iedereen mag meedoen aan deze schrijfwedstrijd zolang je verhaal maar in het Nederlands geschreven is. We zoeken verhalen tussen 100 en 500 woorden. Er is geen thema of genre, we worden graag verrast door wat jij te vertellen hebt.

Uiteraard kijken we naar originaliteit, woordkeus, stijl en grammatica bij de beoordeling van jullie inzendingen. Toch nog enkele tips om een goed verhaal af te leveren:

 • Vergeet niet om je verhaal een goede titel te geven. Een goede titel maakt nieuwsgierig, maar geeft niet te veel weg.
 • Zorg voor een afronding in je verhaal. Een inleiding tot een langer verhaal waarin (nog) niets wordt afgerond is geen ZKV.
 • Introduceer niet te veel personages, je hebt maar weinig ruimte.
 • Wees zuinig met bijvoeglijke naamwoorden: om tot een bondig verhaal te komen bepaal je bij elk woord of het echt iets toevoegt aan wat jij wilt vertellen.
 • Laat je verhaal na het schrijven altijd even een paar dagen liggen en lees het dan nog eens heel goed na. Lopen alle zinnen goed? Staan er echt geen foutjes meer in?

Voorwaarden:

 • Stuur een verhaal in tussen de 100 en 500 woorden (exclusief titel). Verhalen met meer of minder woorden komen niet in aanmerking.
 • Je verhaal moet in het Nederlands geschreven zijn.
 • Stuur je verhaal per e-mail naar het volgende mailadres: mail@ kortverhaal.info (spatie weghalen) onder vermelding van ‘Zomerschrijfwedstrijd-2020’
 • Stuur je verhaal in een Word document als bijlage mee met de email. Vermeld in de email je auteursbiografie (maximaal 150 woorden) zoals je die bij het verhaal geplaatst zou willen hebben en de link naar je auteurswebsite.
 • Je mag maximaal 2 verhalen per persoon inzenden. Iedere inzending moet in een aparte email!
 • Indien je wilt publiceren onder pseudoniem dan kan dit, laat dit weten in de begeleidende e-mail.
 • Je krijgt uitsluitend bericht als jouw verhaal wordt uitgekozen voor publicatie.
 • Door een verhaal in te sturen geef je Het Korte Verhaal het recht om jouw verhaal te redigeren en eenmalig op onze website te publiceren. Je krijgt hier geen betaling voor.
 • Indien de redactie veel verder voert dan grammaticale zaken en interpunctie, zal de auteur het verhaal eerst opnieuw ter inzage krijgen.
 • Deze schrijfwedstrijd loopt de hele zomer door. Je mag inzenden vanaf 1 juli 2020. De laatste dag dat je kunt inzenden is zaterdag 12 september 2020. De winnende verhalen worden wekelijks gepubliceerd vanaf 13 juli, dus iedere week kiezen we een nieuw verhaal uit alle inzendingen die we op dat moment ontvangen hebben. Eerder insturen betekent dus meer kans op publicatie.
 • Uit alle weekwinnaars zal eind september een winnaar worden gekozen voor de hoofdprijs. Deze zal 50 euro bedragen.
 • Indien een verhaal al eerder gepubliceerd is geweest, vermeld dan waar en vermeld expliciet dat je Het Korte Verhaal toestemming geeft om dit verhaal ook te publiceren.
 • Bij te weinig (kwalitatieve) inzendingen staat het Het Korte Verhaal vrij om geen verhalen te publiceren.
 • Inzendingen die niet aan het reglement voldoen dingen niet mee.

11 Trackbacks / Pingbacks

 1. Zomerlezen: Gods akker van Erik van der Velden – Het Korte Verhaal
 2. Zomerlezen: ‘Naar de rivier’ van Frans van der Eem – Het Korte Verhaal
 3. Zomerlezen: ‘Bloemen op vrijdag’ van Marceline de Waard – Het Korte Verhaal
 4. Zomerlezen: ‘Piekfijn in orde’ van Lucy Neetens – Het Korte Verhaal
 5. Update schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal – Het Korte Verhaal
 6. Zomerlezen: ‘Magie’ van Monique Cunnen – Het Korte Verhaal
 7. Zomerlezen: Lycraman – Het Korte Verhaal
 8. Zomerlezen: ‘Persona non grata’ van Inge Bevers – Het Korte Verhaal
 9. Zomerlezen: ‘Dobberend, drijvend, zinkend’ van Shabnam Baqhiri – Het Korte Verhaal
 10. Zomerlezen: ‘Een grens te ver’ van Regine Ryckoort – Het Korte Verhaal
 11. Update schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2020 – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.