Update schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2020

Afgelopen zaterdag was het de laatste dag waarop er verhalen konden worden ingestuurd voor onze #schrijfwedstrijd. De hele zomer bleven de verhalen binnendruppelen maar de afgelopen week ging het in een stroomversnelling. In totaal hebben we vierentachtig inzendingen ontvangen.

Hierbij willen we jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie deelname! We hebben genoten van de vele verhalen die we mochten ontvangen en het was elke week weer moeilijk kiezen voor de jury.
Vandaag zouden we de laatste winnaar bekendmaken, maar doordat er nog vrij veel verhalen in de afgelopen week ingestuurd zijn, is de jury nog even in beraad over welk verhaal zich de tiende winnaar mag noemen. Nog even geduld dus, we doen ons uiterste best dit morgen bekend te maken.

De tien verhalen die weekwinnaar zijn geworden worden de komende twee weken allemaal herlezen door de jury. Daaruit zal de jury samen een verhaal kiezen dat de hoofdprijs krijgt. Op woensdag 30 september maken we dit hier op de website bekend. Het blijft voor deze tien schrijvers dus nog even spannend de komende weken!

De hoofdprijs bedraagt 50 euro. We zullen pas na de bekendmaking van de winnaar op onze website contact met de auteur opnemen.

Jury

De jury voor deze schrijfwedstrijd bestaat uit Remko Meddeler, Marjet Maks en Carien Touwen.

Marjet Maks
Marjet Maks (1959) debuteerde in 2013 met De zucht van de Moor. Een historische roman over een stukje Moorse geschiedenis van Andalusië. Marjet woont in Andalusië, in Las Alpujarras waar ze met haar partner een bed & breakfast runt. In 2014 verscheen Voor onze tijd, een kroniek van haar eigen Amsterdamse familie en De laatste herder, een bundel met columns en verhalen over haar leven in een Spaans bergdorp. De columns verschenen eerder in het human interest kwartaalblad Vruchtbare Aarde waar Marjet sinds 2009 voor schrijft. In 2017 bracht ze de bundel Blauwdruk uit met vijftien korte verhalen.
Website: www.schrijfmaks.raya.org

Remko Meddeler
Remko Meddeler (1972) is geboren, getogen, verhuisd en getrouwd als vele anderen. Allemaal in Twente, dat wel. Bijzonder is dat hij later in zijn leven terugkeerde naar de liefde van zijn jeugd: het geschreven verhaal. Na jaren van recenseren voor de websites Crimezone en Ezzulia, en een enkele keer voor de jaarlijkse Detective en Thrillergids van Vrij Nederland, besloot hij in 2007 van zijn hobby zijn werk te maken. Na een studie journalistiek in Utrecht richtte hij zijn eigen tekstbureau Meddtekst op. Hij werkte als redacteur en corrector voor verschillende uitgeverijen en schreef uiteenlopende artikelen voor diverse tijdschriften en websites. In 2015 werd bij hem een tot op heden stabiele vorm van kanker geconstateerd, waarna hij stopte met Meddtekst. Recensies is hij altijd blijven schrijven.

Carien Touwen
Carien Touwen werkt als auteur, freelance redacteur en journalist. Carien was een van de twee oprichters van literaire uitgeverij Parelz (2009-2015), een uitgeverij voor korte verhalen, en de hoofdredacteur van Azra Magazine (2012-2015) een literair blad in boekvorm vol korte verhalen. Ze interviewt sinds 2008 auteurs uit binnen- en buitenland (voor o.a. Ezzulia, Spits, Crimezone, Hebban, Vrouwenthrillers en Boekenkrant) en heeft veel redactiewerk en proefleeswerk voor andere auteurs gedaan. Ze publiceerde zelf ook een aantal korte verhalen in diverse bundels.

1 Trackback / Pingback

  1. Schrijfwedstrijd 2020: alle winnaars! – Het Korte Verhaal

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.