Zomerlezen: ‘Piekfijn in orde’ van Lucy Neetens

Vandaag maken we de vierde winnaar bekend van onze zomerschrijfwedstrijd voor korte verhalen. (Je kunt nog meedoen, klik hier voor alle informatie!) Deze keer is de eer is aan Lucy Neetens. Zij schreef een zkv dat eerst nieuwsgierig maakt en je dan pakt met een sterk slot.

Van harte gefeliciteerd Lucy! Het verhaal Piekfijn in orde is hieronder lezen.

Piekfijn in orde

© 2020 Lucy Neetens

Ze had op deze doordeweekse donderdag haar mooiste kleren aan. De donkerrode pantalon en de vrolijk gebloemde blouse waren minstens een maat te groot, maar door het smalle goudkleurige ceintuurtje zag je daar weinig van. Zwarte pumps, die door het hoge hakkengehalte de laatste jaren ongebruikt in de gangkast hadden gestaan, verfraaiden haar kleine voeten.

Haar grijze haren, die normaal gesproken aan alle kanten uit haar knot piekten, werden in toom gehouden door een flinke dosis haarlak en twaalf, onzichtbaar ingebrachte, haarspeldjes.

Nooit lakte ze haar nagels, maar vandaag waren ze gelakt.

Nooit stiftte ze haar lippen, maar nu glansden ze in een bescheiden roze kleur.

Nooit gebruikte ze rouge, maar deze dag konden haar in- en in witte wangen wel een klein beetje kleur gebruiken.

‘Ziezo, mevrouw Jansma, u ziet er piekfijn uit,’ zei de medewerkster van het mortuarium en knikte tevreden.

Over de auteur:

Lucy Neetens zette in 2013 zette de eerste schreden op het schrijverspad. Omdat men tijdens schrijfweekenden haar werk tweemaal vergeleek met dat van Annie M.G. Schmidt, schreef ze eerst drie kinderboeken (voor kinderen van 3 tot 7 jaar). Deze boeken gaan over een grappig mannetje – Kaggeli Darius – dat in een brievenbus woont. Momenteel schrijft ze korte verhalen en gedichten voor volwassenen en… het manuscript van haar eerste roman is af!

2 Reacties

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.