Heruitgave: H.P. Lovecraft ‘De kleur uit de ruimte’

Heruitgave: H.P. Lovecraft – ‘De kleur uit de ruimte’

Deze klassieke verhalenbundel is opnieuw uitgegeven bij Karakters Uitgeverij waar ondergesneeuwde klassiekers een tweede kans krijgen.

Een Pruisische onderzeebootkapitein die zichzelf terugvindt in de verzonken stad Atlantis. De inslag van een mysterieuze meteoor die een tomeloos kwaad uit de aarde laat ontsnappen en een hele gemeenschap in ontzetting achterlaat. In De kleur uit de ruimte, waarin een aantal van H.P. Lovecrafts favoriete en meest karakteristieke verhalen gebundeld zijn, neemt de schrijver ons, langs droom en drogbeeld, mee op een huiveringwekkende reis door zijn van nachtmerries vergeven hoofd.

Opgejaagd door zijn eigen hersenschimmen roept Lovecraft een tijdloze wereld op waarin de snelle vooruitgang in de astronomie, biologie en geologie een gruwelijk gezicht krijgt en de angst voor het onbekende regeert.    

Howard Phillips Lovecraft (1890 -1937) en zijn macabere verhalen verwierven pas in de jaren veertig een cultstatus en gaven de kosmische horror daarmee een unieke en onwrikbare plek binnen de wereldliteratuur. Zijn verhalen beïnvloedden en inspireerden schrijvers als Stephen King, Neil Gaiman en Michel Houellebecq, maar ook filmmakers als Guillermo del Toro en John Carpenter. Intussen wordt Lovecraft gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers van de twintigste eeuw.

‘Ik bewonder H.P. Lovecraft om zijn stijl, zijn obsessieve precisie, de ‘raarheid’ van zijn verbeelding en de onderliggende, onbuigzame tragische visie die al zijn werk kenmerkt.’– Joyce Carol Oates

‘Het is pure waanzin, maar je bent meteen verkocht.’– De Standaard

Auteur: H.P. Lovecraft
Vertaler: Jean Schalekamp

Uitgeverij Karakters
Omslagbeeld: Maarten Streefland
Omslagontwerp: Faker Agencey
ISBN: 978 94 640 7120 7
Aantal pagina’s: 176