Schrijfwedstrijd Pronk – 1 feb 2021

Pronk! is een schrijfwedstrijd voor amateurschrijvers vanaf 18 jaar uit Nederlands- en Belgisch-Limburg

Het Huis voor de Kunsten Limburg daagt met de schrijfwedstrijd Pronk! (amateur-)schrijvers vanaf achttien jaar uit Nederlands en Belgisch Limburg uit om een tekst van maximaal 2200 tekens te schrijven die geïnspireerd is op een (kunst)object bij hen thuis of in hun directe omgeving. Inschrijven kan t/m 1 februari 2021. Daarna buigen juryleden zich over de inzendingen om de winnaars te kiezen. De drie teksten die zich op de beste, mooiste, meest aantrekkelijke manier tot het (kunst)object verhouden vallen uiteindelijk in de prijzen.

Pronk! is een manier om (amateur)schrijvers in deze coronatijd de kans te geven om te schrijven en daarmee opnieuw naar de directe omgeving te kijken. In de directe omgeving aanwezige beeldende kunst of andersoortige objecten, en daarmee bedoelen we bijvoorbeeld ook schilderijen die aangeschaft zijn bij de Ikea of een pot pindakaas, kan op die manier een fijne inspiratiebron zijn. De tekst mag in elke taal geschreven worden en de vorm van de tekst is vrij. De tekst mag bijvoorbeeld een verhaal zijn, een gedicht, een liedtekst of een rap. Als de tekst maar een artistieke invulling krijgt.

Kijk voor alle voorwaarden van deze schrijfwedstrijd op de website van Pronk/ het Huis voor de Kunsten Limburg.