Nieuw: Waarom een zeemeermin geen zeemeerman heet

Nieuw: Waarom een zeemeermin geen zeemeerman heet
vijftig héél gewone woorden met een ongewoon verhaal

Schaatsen. Internet. Groenteburger. Het zijn zulke gewone woorden dat je je niet snel afvraagt waar ze nou precies vandaan komen. Als je dat wél doet, blijkt dat er vaak een heel bijzonder verhaal over te vertellen is. Bijvoorbeeld over de zeemeermin die eigenlijk ooit een zeemeerman was.

Een vrolijk geïllustreerd kinderboek (bij elk praatje een plaatje) vol opmerkelijke, leuke en gekke verhalen over vijftig heel gewone woorden, zoals september, drop, kiwi, verdieping en pyjama. Leuk en leerzaam, voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Auteur: Onze Taal
Uitgever: Genootschap Onze Taal
Nederlands Hardcover
ISBN:9789082885972
Druk 1: september 2020
120 pagina’s