Nieuw: -Gekromde tijd in Krems’ -Claudio Magris

Nieuw: -Gekromde tijd in Krems’ – vijf verhalen- Claudio Magris

Schrijver en filosoof Claudio Magris onderzoekt in de vijf literaire verhalen in deze bundel alle facetten van de tijd. Een tijd die niet lineair en niet meetbaar is, maar door de hoofdpersonen wordt beleefd als een dimensie die zich in alle richtingen uitstrekt. Verleden en heden zijn inwisselbaar, de toekomst buigt terug naar herinneringen, de tijd is een kromme lijn. De vijf hoofdpersonen vloeien samen tot een en dezelfde persoon die, net als de schrijver zelf, de ouderdom heeft bereikt en het bestaan vanuit dit nieuwe perspectief beziet. In deze bundel keren, behalve de tijd, ook andere thema’s terug die het werk van Magris kenmerken: identiteit en grenzen, liefde en de zee, schrijven en verlies, Europa en Triëst.

Uitgever: De Bezige Bij
Auteur: Claudio Magris
Vertaald door: Linda Pennings
Nederlands Hardcover
ISBN: 9789403110912
Druk 1: oktober 2020
96 pagina’s