Update #schrijfwedstrijd Het Korte Verhaal 2021

Het Korte Verhaal 2021

Inmiddels hebben we al meer dan vijftig inzendingen ontvangen voor onze schrijfwedstrijd en elke dag komen er weer nieuwe verhalen bij. Tot nu toe hebben we vier weekwinnaars kunnen uitkiezen en deze week zullen we een vijfde winnaar bekend maken.

Inzenden voor onze schrijfwedstrijd kan nog tot en met zaterdag 5 september dus je kan nog steeds meedoen! Iedereen mag meedoen aan deze schrijfwedstrijd zolang je verhaal maar in het Nederlands geschreven is. We zoeken verhalen tussen 100 en 500 woorden.

Lees het reglement goed na voor je instuurt, want we hebben al meerdere verhalen ontvangen die te lang zijn. Deze inzendingen gaan helaas dus niet door naar de jury omdat ze niet aan de voorwaarden voldoen.

Uit alle weekwinnaars zal eind september een winnaar worden gekozen voor de hoofdprijs. Deze zal 50 euro bedragen.

De jury van de schrijfwedstrijd bestaat uit het redactieteam van Het Korte Verhaal: Carien Touwen, Remko Meddeler en Marjet Maks.

Marjet Maks
Marjet Maks (1959) debuteerde in 2013 met De zucht van de Moor. Een historische roman over een stukje Moorse geschiedenis van Andalusië. Marjet woont in Andalusië, in Las Alpujarras waar ze met haar partner een bed & breakfast runt. In 2014 verscheen Voor onze tijd, een kroniek van haar eigen Amsterdamse familie en De laatste herder, een bundel met columns en verhalen over haar leven in een Spaans bergdorp. De columns verschenen eerder in het human interest kwartaalblad Vruchtbare Aarde waar Marjet sinds 2009 voor schrijft. In 2017 bracht ze de bundel Blauwdruk uit met vijftien korte verhalen.
Website: www.schrijfmaks.raya.org

Remko Meddeler
Remko Meddeler (1972) is geboren, getogen, verhuisd en getrouwd als vele anderen. Allemaal in Twente, dat wel. Bijzonder is dat hij later in zijn leven terugkeerde naar de liefde van zijn jeugd: het geschreven verhaal. Na jaren van recenseren voor de websites Crimezone en Ezzulia, en een enkele keer voor de jaarlijkse Detective en Thrillergids van Vrij Nederland, besloot hij in 2007 van zijn hobby zijn werk te maken. Na een studie journalistiek in Utrecht richtte hij zijn eigen tekstbureau Meddtekst op. Hij werkte als redacteur en corrector voor verschillende uitgeverijen en schreef uiteenlopende artikelen voor diverse tijdschriften en websites. In 2015 werd bij hem een tot op heden stabiele vorm van kanker geconstateerd, waarna hij stopte met Meddtekst. Recensies is hij altijd blijven schrijven.

Carien Touwen
Carien Touwen werkt als auteur, freelance redacteur en journalist. Carien was een van de twee oprichters van literaire uitgeverij Parelz (2009-2015), een uitgeverij voor korte verhalen, en de hoofdredacteur van Azra Magazine (2012-2015) een literair blad in boekvorm vol korte verhalen. Ze interviewt sinds 2008 auteurs uit binnen- en buitenland (voor o.a. Ezzulia, Spits, Crimezone, Hebban, Vrouwenthrillers en Boekenkrant) en heeft veel redactiewerk en proefleeswerk voor andere auteurs gedaan. Ze publiceerde zelf ook een aantal korte verhalen in diverse bundels.
Website: www.carientouwen.com